סעודת הושענא רבה

שאלה:

שלום

מה המקור לסעודה שעושים בהושענא רבה?
האם יש עניין לאכול דגים בסעודה זו?
האם צריך לאכול בשר?
ובכלל, כשאומרים שיש לאכול בשר ביו"ט למשל, האם הכוונה לאכילה בליל יו"ט או ביום? והאם בשר דווקא או לא משנה אם בשר בהמה או עוף?

תודה

תשובה:

מועדים לשמחה

מקור מנהג סעודת הושענא רבה הוא בס' מנורת המאור נר שלישי כלל ד' שמרבים בסעודה זו כמו בסעודת יום טוב, וכן הובא בס' מועד לכל חי להגר"ח פלאג'י [מנהגי הספרדים, ובס' נוהג כצאן יוסף [מנהגי האשכנזים] כך שזה כולל את כל העדות. אמנם בס' ערוך השלחן סי' רמט תמה על מנהג זה שהרי לא עושים סעודה גדולה בערב יום, טוב, ולכן אגב יש שדקדקו לעשות סעודה זו לפני חצות היום, אולם מנהג העולם שלא מקפידים בכך והעיקר שיתן ליבו לאכול באופן שיוכל לאכול בערב לתיאבון [הערב אוכלים קצת מאוחר בגלל ההקפות].

אכילת בשר [או עוף] היא בכל ימי חול המועד [נהגו להקל משום שמחה בחוה"מ גם בעוף, אבל יש לשתות יין!] וכל שכן היום. לא שמעתי על מנהג לאכול דגים דוקא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כי מדובר בסעודה גדולה כעין סעודת יום טוב. יותר משאר חול המועד. לגבי סעודת פורים בערב שבת אכן רבים מחמירים לעשותה קודם חצות היום.