בעניין טבילה

שאלה:

שלום, אני אישה גרושה ולפני 11 חודשים עברתי ניתוח להוצאת הרחם בעקבות מחלה. הוצאת הרחם כללה גם את צוואר הרחם, השאירו רק את השחלות. מאז כמובן שאין דימום כלל והשאלה שלי- נאמר לי שאני צריכה לטבול בפעם האחרונה. האם זה נכון? ואם כן- לעשות את שבעת הנקיים כרגיל? וטבילה- עם ברכה או ללא ברכה?אודה על תשובתכם בהקדם. תודה.

תשובה:

אשה גרושה אינה צריכה לטבול, כאשר תנשאי בעזרת ה' תעשי שבעה נקיים ותטבלי בברכה – פעם אחרונה.

חג שמח ובשורות טובות.