פרגולה לסוכה

שאלה:

שלום וחג שמח מה דיני סוכות בפרגולה מותר אסור? דרך אגב מה דעת הרב אוירבך בנושא? תודה

תשובה:

שלום וברכה

פרגולה של קורות שיש ביניהם מרחק אויר גדול שעליו הסכך זה ודאי מצויין ואני מניח שלא על זה שאלתך.

פרגולות שיש עליהם לייסטים דקים לכל הרוחב כדי להצל כל השנה, חובה לנענע בהם שטח מסויים ובכך להכשיר את הסוכה.

ואם זה עשוי לא רק להצל כל השנה אלא גם לצורך פרטיות במשך השנה, צינעת הפרט וכו', חובה לנענע – להגביה את כל הלייסטים האלו ולשוב ולהניחם לשם צל סוכה.

לייסטים כאלו שקבועים בחוזק פסולים לסיכוך.

שבת שלום.

אני מקצר מחמת העומס.

המקורות על כך בסוכה ט א ט"ז תרלו ג ובב"ח תרלה ועוד, וראה ס' הלכות חג בחג פרק ב' בהרחבה.