הדלקת נרות שבת – אורח רווק בבית בעל הבית

שאלה:

חג שמח,ברצוני לשאול מה ההלכה לגביי אני רווק בן 28 חי בדירה שכורה לבד חלק מהתשלום ההורים עוזרים לי אבל רוב התשלום ורוב ההוצאות שלי הם עלי,
להלן כמה שאלות
1.אם אני מתארח שבת אצל חבר נשוי ואני ישן אצלו האם אז אני חייב בנרות שבת?
2. ישן בבית שלי,אבל חלק מסעודות שבת אוכל אצל אחרים מה הדין אז?
3. מתארח אצל חבר בעיר אחרת ישן במקום אחד ואוכל במקום שני.

בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

1. המנהג הרווח בזה שבבני זוג נשואים האשה מדליקה שם נרות, אבל בחור או בחורה רווקים אינם מדליקים וסומכים על שיטת הגר"ז שהאורח טפל לבעל הבית, והטוב יותר להשתתף בפרוטה עם בעל הבית בנרו.

2. כנ"ל, ואם תוכל להדליק בבית נר גדול שידלק גם כשתבוא חזרה, ותכוון שלא לצאת ידי חובה בנר בעל הבית, עוד יותר טוב, או להשתתף עמו בפרוטה וכנ"ל.

3. כנ"ל, העיקר הוא מקום אכילה.

שבת שלום ומועדים לשמחה.

מקורות:

ראה גר"ז סי' רסג סעיף ט. שו"ת מנחת יצחק חלק י סי' כ ושמירת שבת כהלכתה פרק מה הערה לב, וראה ארחות שבת פרק לג סעי' קלא שכך הוא המנהג. אמנם הגרי"ש אלישיב נקט כחיי אדם בזכרו תורת משה שחולק בזה על הגר"Z ולכן ודאי נכון יותר להשתתף בפרוטה ולצאת מידי מחלוקת.