שכח להזכיר את פסוקי הקרבנות במוסף

שאלה:

שלום.
האם תפילת מוסף היא חובה?
ואם שכחתי להזכיר במוסף את התוספת של היום הזה של סוכות, צריך לחזור להתפלל? ועד מתי אפשר להתפלל מוסף?

תשובה:

אין צורך לחזור ולהתפלל.

מקורות:

משנה ברורה סימן תפח ס"ק יג

(יג) ונוהגין לומר וכו' – ובדיעבד אף אם לא הזכיר אותם כלל יצא. ואם טעה במוספין והזכיר של יום אחר וכן בסוכות שאמר ביום א' דחוה"מ מה שאינו שייך כלל לאותו יום כגון שאמר ביום הרביעי אם לא סיים הברכה יתחיל מפסוקי הקרבנות ואם סיים הברכה א"צ לחזור [ח"א בסוף כלל כח]: