סכך פסול פחות משלושה טפחים בסוכה

שאלה:

כאשר יש מרחק של פחות משלושה טפחים מהקצה העליון של הדופן לסכך- מהצד-
1. האם אומרים שרואים זאת כאילו הסכך מגיע בקו ישר לצד עד לדופן מדין לבוד? או שרואים זאת כאילו הדופן מתעקמת עד הסכך?
2. בכל מקרה אין עם זה בעיה אפילו לכתחילה בין לאשכנזים ובין לספרדים?

תשובה:

מותר לשבת תחתיו. ואם עובר על פני כל רוחב הסוכה יש להחמיר.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות סוכה סימן תרלב סעיף ב

אויר, בין בגדולה בין בקטנה שוים, דבין באמצע בין מן הצד בג"ט פסולה, בפחות מג' כשרה, ומצטרף להשלים הסוכה ואין ישנים תחתיו. הגה: ודוקא שהולך על פני כל הסוכה (ר' ירוחם נ"ח ח"א), או שיש בו כדי לעמוד בו ראשו ורובו; אבל בלא"ה מותר, דהא אין סוכה שאין בה נקבים (ר"ן ספ"ק). והא דסכך פסול בד', ואויר בג', היינו דוקא שהפסיק סוכה לשתים ולא נשאר שיעור הכשר סוכה עם דפנות במקום אחד; אבל אם נשאר שיעור סוכה במקום אחד, המקום ההוא כשר, ואף שמבחוץ אם מחובר לו מן הצדדים (טור).