גבאי בית הכנסת והלבנת פנים

שאלה:

האם גבאי בית הכנסת רשאי להיכנס ל"תאקל" מול מתפלל שנוהג נגד ההלכה מול שאר המתפללים ואינו צריך לחשוש להלבנת פנים? כי אפילו אם הוא כועס ומעיר עושה זאת לא משום גאוותו ומידותיו הרעות אלא משום רתחא דאורייתא? ולמען הציבור? או שמא נאמר שאין לו היתר להעיר למתפלל מול הציבור משום הלבת פנים וזה כלל לא במסגרת תפקידו, אלא "יוכיחו" את המתפלל בדרך אחרת, אולי רב בית הכנסת ידבר עמו ביחידות או ישלחו שליח כדי להימנע ממחלוקות.

תשובה:

לא הסברת במה מדובר, ומכל מקום ככל שמדובר במשהו שאינו נוגע לכולם למה להוכיח אותו בפני כולם ולמה זה כל כך עקרוני לגבאי? אם אי אפשר להוכיח אותו אז לא. אם מדובר בדבר שנוגע לכלל הציבור צריך לערב את הרב לנהוג בחכמה לא צריך בפני כולם, אפשר להיות אסרטיבי ונחרץ גם בלי לעשות הלבנת פנים בפני כולם.

בהצלחה