הדסים בשיטת רש"י

שאלה:

שלום וברכה רציתי לברר לגבי הדסים המכונים שיטת רשי מה שמצוי היום 9 הדסים משלוש קנים היכן מוכח ברשי שמדובר בג קנים ולא בקנה אחד שיש בו שלוש ותו לא אשמח למקור ביאור דברי רשי הנ״ל בגמ סוכה לב בביאורו את שיטתו

תשובה:

אני חושב שזה נובע מכפילות הלשון תלתא תלתא טרפי בקינא, כלומר ברור שיש שלושה קינים השאלה כמה עלים בכל קן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בספר של הרב עדס וכך שמעתי מפיו שלא כן הוא אני לא יודע מה המקור לומר כך כפילו הלשון באה לומר לשיטתם לומר על כל קומה וקומה לא מכל צדדיו של העלה ובאמת בציור בספר כך נראה שהוא מסביר שיטת רשי אשמח אם יש מקורות לעניין