שינוי מקום בסעודת פת

שאלה:

שלום לכבוד הרב,
אם בירכתי על לחם במקום מסוים והלכתי ואכלתי דבר מסוים במקום אחר האם צריך לברך עליו אם לא עבר 72 דקות ולא בירכתי עדיין ברכת המזון אם מאכל זה הוא לא לחם?
2. מה דין לחם?
3. אם אכלתי כמות ממש קטנה האם זה מחשיב את ה72 דקות מחדש?

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך לברך עליו כי את עדיין בתוך סעודת הפת, ואנחנו נוקטים להלכה שאין שינוי מקום בסעודת פת [גם הספרדים נוהגים בזה כמו הרמ"א בסי' קעח, משום שיש בזה ספק ברכות] אבל כמובן לכתחילה אין לעשות זאת, משום שלדעת השו"ע יש שינוי מקום בסעודת פת, וגם יש דין לא לצאת לכתחילה אלא לצורך מצוה ראה שם במשנה ברורה, משום שמא ישכח לברך.

שאלה אחרונה לא הבנתי.

מועדים לשמחה.