עצימת עיניים כעין נמנום מחוץ לסוכה

שאלה:

בחג סוכות – אדם השוהה מחוץ לסוכה ועסוק בלימודו או סתם קריאת ספר לא תורני, האם מותר לעצום עיניים לזמן מועט של 2-3 דק'.1. האם זה בכלל נמנום מחוץ לסוכה שאסור לפי ההלכה? 2. האם כל עצימת עיניים למרות שהאדם נשאר עירני במחשבתו מהווה נמנום האסור מחוץ לסוכה.
3. האם כן יהיה מותר לעצום עיניים לכמה דק' באופן שעומד על רגליו ולא נשען על משענת כלשהי ובאופן הנראה לעין כאינו שקוע בשינה.
4. האם אפשר להביא ראיה להתיר שינה בעמידה מחוץ לסוכה מהמקור בגמ' להלן –
הגמרא בסוכה (נ"ג א') מביאה שרבבות היהודים שהשתתפו ב"שמחת בית השואבה" במקדש, לא נתנו שינה לעיניהם בכל ימות החג, משום שכל הזמן השתתפו בשמחה ובתפילות, בהקרבת הקרבנות ובלימוד תורה. ואמרו בגמ' שכל אחד מהם התנמנם במקדש זה על כתף חבירו.

תשובה:

נימנום זה לא נושא בתנודת העין אלא נושא אמיתי של שינה חלקית, אדם שעוצם עיניים והוא עירני לא נחשב ישן. רק צריך לזכור, שהכל עוןשים בסוכה, קריאה בספר משחק שיחה עם חברים, הכל, אין סיבה בסוכות לשבת בבית כלל.

חג שמח.