לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נשיאת אישה שאינה לפי התאמה מלאה

שאלה:

אדם מחפש לשאת אישה במשך שנים רבות אבל אינו מוצא מישהי מתאימה לו. לעיתים הדרישות שלו גבוהות מידי ביחס לנשים שנפגש עימן ולעיתים הדרישות שלהן היו גבוהות מידי עבורו. בקיצור אין התאמה. האם מותר לו להמשיך במצב כזה או שהוא חייב לשאת מישהי שאינו עולה על סוג הדרישות שלו מבת זוגתו הפוטנציאלית. הערה: מדובר בדרישות סבירות ומקובלות ביחס לגבר.

תשובה:

מועדים לשמחה,

דרישות סבירות ומקובלות זה עניין יחסי. כלומר, ברור הרי שדרישות סבירות ומקובלות של בחור בן 22 אינם בהכרח סבירות ומקובלות לבחור בן 38, ולא בהכרח בגלל שלכאורה אלו דרישות מדי גבוהות עבורו אלא משום שתמיד צריך להסתכל על הפרספקטיבה המלאה. כלומר, היעד הוא כמובן להתחתן זה חובה גם מצד ההלכה כמובן כפי שנפסק בסי' א' וחובה גם מצד החברה. אדם שאינו נשוי באופן טבעי בגיל מסויים הוא די נדחק מהחברה וזה כמובן גורם לו עצמו לצער בל יתואר. לכן, היעד הברור הוא להתחתן. עוד דבר ברור שאי אפשר להתחתן עם אישה שאינה ראויה לו, אבל כאן מגיע השילוב בין השניים, כאשר אדם מתחיל להתבגר מטבע הדברים הוא מוריד מעט את רף הדרישות לא משום שהן אינן לגיטימיות וסבירות אלא משום שאינו רוצה להיתקע עד… לכן, השאלה היא כלפי עצמו עד כמה הוא מסוגל והתגמש עם הדרישות שלו למרות שהן בהחלט סבירות ומקובלות.