לק ג'ל חציצה בטבילה

שאלה:

שלום כבוד הרב חג שמח
מישהו אמר לי שאם עושים לק ממש לפני הטבילה אז זה לא חוצץ אז רציתי לדעת האם זה נכון ובאיזה תנאים תודה רבה

תשובה:

זה לא לכתחילה, משתי סיבות:

1. משום שיש מחלוקת גדולה בראשונים המובאת בהרחבה בשולחן ערוך יורה דעה סימן קצח, מה הסיבה שדבר העשוי לנוי אינו חוצץ, האם בגלל שרוצים בו וכל העשוי לנאותו אינו חוצץ, אן בגלל שהוא רק "חזותא בעלמא", כלומר אין בו ממשות והוא לא מורגש במישוש היד. הלק ג'ל הזה מורגש במישוש היד אבל הוא עשוי לנוי, בדיעבד די באחד הטעמים ולכן מתירים לאשה בדיעבד לטבול כך, אבל זה לא לכתחילה.

2. לגבי ציפורניים, אחרי שכבר נהגו לקצוץ כדי שלא יבואו למכשול של ליכלוך תחת הציפורן, אשה שלא גזזה ציפורן אף שאין ליכלוך שם, חוזרת וטובלת, אמנם שם מדובר ששכחה אבל רצתה לקצוץ, אבל זה רק ממחיש לנו עד כמה החמירו בזה. כמו כן ידועים דברי הפוסקים לגבי בין השמשות בערב שבת שאם מצאה ששכחה יש לבקש מגוי וכו' ובשיניים… כלומר החמירו בזה ולכן אין להקל לכתחילה שלא לקצוץ ציפורניים לפני הטבילה.