לימוד תורה בישיבה

שאלה:

שלום כבוד הרב וחג שמח

היום דיברתי עם הרב אל זה שאני רוצה ללמוד בישיבה כמו שצריך מאפס עד 100
הוא אמר לי אילן תהיה רציניי ואני יעזור לך להתקדם ואני ישב איתך לדבר ואפילו אין לי בעיה גם לאסוף אותך לישיבה כול יום כך הוא אמר לי אפשר להגיד הרב הזה תמיד היה מתקשר עליי מדבר איתי דואג לי תבוא לשיעורים.

מה אתה חושב כבוד הרב ללכת אם זה עד הסוף החלום שלי זה להיות משהו גדול ברוחניות בתורה אני עובד בסופר אני מסדר סחורה ואני חושב עם עצמי מה אני עושה פה מסדר סחורה במקום ללמוד תורה הלב שלי בכה שחשבתי על זה.
באמת כבוד הרב מה אתה הכי חושב מכול הלב שהיו מציעים כך למישהו קרוב עלייך?

תודה מראש!

תשובה:

ידידי היקר אינני מכיר אותך, יש לבדוק היטב בינך לבים עצמך ובינך לבין מכיריך האם אתה מסוגל לשבת וללמוד כל היום. במידה ואתה מסוגל ודאי אין דבר טוב יותר מזה, אבל אם זה קשה לך, זה בסדר לעבוד חלק מהיום וחלק מהיום ללמוד טוב וללכת לישעורי תורה.

בהצלחה רבה מאוד ידידי וחיים שמחים ומאושרים ומרוממים.

חג שמח.