טלטול מגבת של ד' המינים

שאלה:

בס"ד

לכבוד הרב שליטא שלום,
א.האם יש בעיה לטלטל מגבת שהורטבה קודם החג על מנת לשמור על טריות ד' המינים?
לכאורה ממה נפשך שאם השאיר אותה מרובה במים אין חשש שיסחוט כיון שזה רצונו שישאר מלא במים ועוד שאם זה מועט אין דרך להפקיד לסחוט?
ב.אם מניחים קישוט תוך ג' טפחים לסכך אלא שהקישוט נתון תחת הסכך(הוא זה שמחזיק אותו)האם יש בזה חשש מבחינת סיכוך בדבר שפסול לכך?

תודה רבה וחג שמח לכבוד הרבנים שליט"א

תשובה:

שלום וברכה

המגבת גם אינה מלאה מים עד כדי שיכולה להסחט, כי אז זה יגרום רקבון ללולב, היא רק לחה ואז אין חשש.

הקיושט לא נחשב חלק מהסכך.

מועדים לשמחה.