זריקות הורמונים בשבת

שאלה:

ב"ה בתהליך הקאת ביציות האשה נדרשת להזריק הורמונים בזריקה תת עורית כל יום אחרהצ בשעה קבועה.
מותר בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

בזריקה תת עורית אין בעיה של הוצאת דם עשיית חבורה או עשיית פתח אלא רק שאלה של רפואה בשבת, ולכן, ככל שהרצף חשוב וחובה לעשותך בשעה מסויימת, זה מותר. ההמלצה כמובן לעשות ממש לפני שבת ומיד לאחריה ואז אין בעיה, אבל יש להתייעץ עם הרופאה המטפלת האם זה אפשרי.

מועדים לשמחה.