הקפת הבימה בהושענות

שאלה:

שלום.
אם קוראים לי לפתוח את הארון באמצע ההושענות ולאחוז בספר התורה כל הסיבובים, בתום הסיבובים (שאותם אני לא עשיתי) לאחר שאני מחזיר את הספר, אני פשוט לוקח שוב את ארבעת המינים ומסתובב ואומר את ההושענות?

תשובה:

עיקר ענין ההקפה הוא בזמן שהספר מונח על הבימה, ולא אחרי שהחזרת למקום, לכן נהגו אחת מהשתים, או שיש אבל בבית הכנסת והוא מוציא את הספר כיון שבלאו הכי נהגו שאינו מקיף, או שמישהו עושה את הסיבוב מהר ומחליף אותך עם הספר ואז אתה מקיף לפני שהספר חוזר למקום.

חג שמח.