בקשר לאכילת דברי מאפה מחוץ לסוכה, בשוגג

שאלה:

לקחתי לי לאכול רוגלך ועוגה, ובאמצע שאני אוכל, אחי במקרה לקח שטוחים שזה כמו בייגלה לסוכה לאכול. ואז זה הזכיר לי שהייתי אמור לאכול אותם בסוכה.

אך המשכתי בבית, כי זה הזכיר לי בהפתעה, וגם דבר מאפה שנאכל, אז הברכה האחרונה אמורה להתקיים באותו המקום של דבר המאפה שנאכל.

מה עלי בדיעבד לעשות?

תשובה:

בודאי היה עליך ללכת להמשיך בסוכה או להפסיק לאכול, ואם יש לך ספק ברכות לוקחים עוד דבר שלא תיכננת לאכול ועליו מברכים מזונות. אבל חלילה לאכול מזונות יותר מכביצה חוץ לסוכה!

מועדים לשמחה