אכל אצל חברו אם מברך שהחיינו שוב על סוכתו שבביתו

שאלה:

מועדים לשמחה.
אדם המתארח בסוכת חבירו בערב יום טוב ושמע בקידוש של חבירו את ברכת שהחיינו.האם שיחזור לביתו רשאי לברך שהחיינו על סוכתו מהעולה מסימן תרמ"א.
תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה על סוכה חדשה לא מברכים שהחיינו, אלא בשהחיינו בבית חברו מכוון גם על סוכתו שבביתו.

מקורות:

ראה ס' מקראי קודש סוכות חלק א סי' כה בשם הגר"א פרבשטיין והרחבת הסברא בזה בכל המאמר שם, והחקירה אם הברכה היא על עצם הסוכה החדשה או על המצוה החדשה ועוד.