האם אפשר לסמוך על רב מסויים

שאלה:

שלום כבוד הרב
האם הרב יוסף שני הוא רב מוכר שאפשר לסמוך עליו? יצא לי להיתקל בספרים שכתב והוא מדבר בין היתר על השכינה וגלגולי נשמות מה שרוב הרבנים ששמעתי לא מדברים על הנושאים האלה.. רציתי לשאול האם הרב מכיר אותו והאם יש על מי לסמוך. תודה רבה

תשובה:

אינני מכיר אותו ואני אישית מתרחק מאוד מכל רב שמדבר על נשמות וגילגולים ומיסטיקה, לא למדנו כך מרבותינו.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הוא רב צדיק שמתעסק (או לפחות בעבר התעסק) בקבלה מעשית, נכד לאחד מל"ו הצדיקים (בעל האהבת חיים, חכם מנחם מנשה) שהיה גם בעצמו מקורב להרבה מהל"ו הצדיקים שהיו בדורות הקודמים, ממליץ בחום לשמוע סיפורי צדיקים שלו, מאוד מחזק.
    אני לא יודע עד כמה הוא פוסק מצד עצמו, הוא הולך הרבה לפי הבן איש חי וכף החיים בעיקר, כמו רוב הספרדים המקובלים, משם כנראה נובעות הפסיקות שלו.
    אם אתה רוצה ללמוד הלכות, תלמד מהם.

  2. אין ספק, העולם הליטאי והעולם הספרדי הם שני עולמות שונים, בעולם הליטאי זה מאוד לא מקובל תרתי משמע.
    לא שהרב יוסף שני צריך את העדות שלי עליו, אבל הוא בסדר, הוא לא ח"ו שרלטן שרוצה רק כסף או כבוד.
    פשוט הוא מהדור הקודם של העולם הספרדי, ככה הרבה מהם היו פעם, אצלם זה היה יותר מקובל.

  3. אינני מכיר את האיש ואינני מביע דעה עליו, אבל בלי קשר לעדה ומגדריות אני מציע לפנות לרבנים שלא מדברים על גילגולי נשמות ולא עסוקים בקבלה מעשית, לא ראינו זאת לא אצל הרב עובדיה ולא אצל כל גדולי וחכמי הרבנים הספרדים, וגם בקרב המקובלים [האמיתיים] בדרך כלל לא מצאנו שימוש כזה בקבלה מעשית, ודאי לא בדורות האחרונים.