אוהל עראי

שאלה:

שלום הסוכה במרפסת והדפנות מוכנות מבטון ושמים רק סכך, בגלל שזה פרוץ בלילה כשרוצים לישון אנחנו רוצים לשים לפני השינה סדין או בד גדול על דפנות הסוכה כדי למנוע קור, האם יש בזה בעיה של אהל ביו"ט ? אנחנו גם לא רוצים לשים את הסדין לפני החג כי הוא לא הכי יפה ולא רוצים שיהיה חם בסעודה.
אני מדבר לפרוס סדין הן על הדפנות הפרוצות והן על הרוח הרביעית שבמרפסת שהיא ללא דופן ואני רוצה לסגור אותה באופן עראי לשינת הלילה ע"י הסדין.
תודה

תשובה:

כיון שזה לא פועל הכשר בסוכה אין בזה בעיה של מחיצה המתרת ומותר בתנאי שלא תקבע אותה בחוזק.