ברכת הריח על מקלות קנמון

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול מה הברכה על הרחת מקל קנמון? הבאתי לעזרת נשים כדי להשלים למאה ברכות. אני חשבתי שמברכים בורא עצי בשמים וזה גם מה שראיתי במשנה ברורה חלק ב' הלכות ברכות ריח אך אחד המתפללים בבית הכנסת אמר שמברכים שנותן ריח טוב בפירות.
מה מברכים?

תודה רבה מאד!

תשובה:

בשער הציון רטז יב נראה שהמשנה ברורה התחבט בזה ותלה זאת בשאלה אם עיקרו לאכילה או לריח, שאם עיקרו לאכילה מברכים הנותן ריח טוב בפירות, אמנם נראה שהמנהג הרווח לברך על זה עצי בשמים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    לאור הבעייתיות של הקנמון השגתי אריזות של עלי שושנים שעליהם מברכים ללא ספק בורא עצי בשמים. לאור זה רציתי לשאול סדר קדימויות בברכות:
    יש לי בורא עצי בשמים – שושנים
    יש לי בורא עשבי בשמים – נענע ויש לי אתרוג – הנותן ריח טוב בפירות. מה סדר הברכות? כדי להשלים למאה ברכות בחגים/שבתות?
    תודה רבה!

  2. סדר הקדימה בברכת הבשמים הוא כך: א. בורא שמן ערב בשמן אפרסמון. ב. בורא עצי בשמים. ג. הנותן ריח טוב בפירות. ד. בורא עשבי בשמים. ה. בורא מיני בשמים. ואם יש לפניו מיני עצי בשמים וביניהם הדס יקדימו בברכה, כי חשיבותו רבה על יתר מיני הבשמים.