OCD ונדרים

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אני סובל כבר זמן מה מocd ורק כאשר זה בא לי בצורת הנדרים נהייתי מודע לכך באמת. וכן יצא לי בעקבות כך הרבה תסכול וחרדות יתרות עד שראיתי אצלכם שאדם שהוא חולה בocd אינו בפרשיית נדרים כלל.
אבל התחלתי להעלות כל מיני חששות למעשים שאולי עשיתי בעבר (עקב כפייתיות אחרת כנראה) שאולי נחשבים נדר ואני ממש מתייסר בשחזורים אחורה של האם אמרתי בזמנו או רק עשיתי וכל פעם הנושא הזה מעסיק אותי למשל כל מיני נתינות צדקה בסיטואציות מסיומות שאני מנסה כל הזמן לשחזר האם זה נעשה ברצף או הייתה גמירת דעת ואני מנסה לשחזר מה חשבתי באותו זמן ואני פשוט מבולבל ואני מרגיש תקוע האם גם לזה אין לחוש?

תשובה:

אין לחוש כלל וכלל!

חיים שמחים ומאושרים.