קישוט סוכה בערב שבת אחר זמן מנחה

שאלה:

האם מותר לקשט סוכה ביום שישי אחר חצות או אפילו זמן מנחה קטנה
תודה

תשובה:

אם אפשר עדיף להמתין למוצ"ש.

מקורות:

משנה ברורה סימן תרכה ס"ק ב

(ב) ומצוה לתקן הסוכה מיד וכו' – אף דכבר כתבו לעיל בסוף סימן תרכ"ד התם בלילה התחלה בעלמא ולמחרת מתקן כולה אם אפשר גם שם איירי לענין מדקדק במעשיו יתחיל דבר מה בסוכה מיד בלילה ומי שאין מדקדק עכ"פ ביום המחרת אחר יציאה מביהכ"נ יתחיל ויגמור כולה אם אפשר ואפילו הוא ע"ש עד חצות ואחר זה י"ל דאסור [פמ"ג]: