מזגן נייד בשבת / מעמיד דמעמיד

שאלה:

שלום לרב,
1.האם ניתן להשתמש ביום טוב במזגן נייד שיש לו קיבולת 5 ליטר מים בשביל לקרר ושהמים מסתיימים המזגן לא מקרר ויש חשש שיוסיפו מים?

2.האם ניתן לקשור דפנות סוכה(ממתכת) עם חבל לקיר בכדי שלא יזוז?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שמדובר במצנן ולא במזגן? מותר להוסיף מים למצנן בשבת ראה שמירת שבת כהלכתה פרק לז סעיף טז .

העיקר להלכה שמותר לקשור את דפנוץת הסוכה בדבר המקבל טומאה, זה נחשב "מעמיד דמעמיד" ולא "מעמיד", אמנם החזון איש החמיר בכך כאשר בלי זה היא לא עומדת. אבל המנהג הרווח שלא כדברי החזון איש.

שבת שלום וחג שמח.