לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טבילת גבר במקוה

שאלה:

יש עניין לטבול במקווה לפני השבת? או אולי כבר ביום חמישי שישי….
או עדיף ממש בשבת ללכת לטבול.
בנוסף אם אני לא מרגיש נוח לטבול כי יש אנשים נוספים אני יכלל לוותר? זה חטא לא לטבול? אני מרגיש שיותר מידי מסתכלים עלי במקווה. ולא נעים. אף אחד לא צריך לראות את העירום שלי.

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב לגבר לטבול במקווה, יש בזה מעלה גדולה, בערב שבת לטבול מצד קבלת נשמה יתירה, וכאשר הוא טמא טומאת קרי יש ענין גדול לטבול מצד תקנת עזרא ולקבלת התפילות, בערב יום כיפור יש ענין גדול לטבול [ועל טבילה זו יש שאף בירכו אף שהמנהג שלא לברך כמובן] וגם בערב חג, אבל כל זה לא חיוב ואתה רשאי לעשות כפי שאתה מרגיש שנכון עבורך.

חג שמח.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. אני מעתיק קטע משו"ת שואל ומשיב מהדורה תליתאה חלק א סימן קכג "נהגו עלמא האידנא חסידים ואנשי מעשה לטבול לתפלה וא"כ הוה כמו נדר ואין להם התרה כמבואר ביו"ד סימן רי"ד"

  2. בסוף התשובה בשו"ת הנ"ל הוא מסיים כך " ומכ"ש
    דבר גדול כזה אשר אבותינו ואבות אבותינו נהגו כן חלילה חלילה מלבטל כזאת ומחוייבים הבנים לאחוז במנהג אבותיהם "