חזן בתשלום

שאלה:

תושב בקהילה שהוא גם עולה חזן בחגים, האם ראוי ונכון לשלם לו על זה, יש לו מקור פרנסה אחר ?
אשמח גם למקורות

תשובה:

כל מקום יעשו לפי מנהגם, בעבר בכל קהילה היו משלמים לחזן על התפילות, בבתי הכנסת בערים הגדולות בריכוזים החרדיים היום כבר פחות מקובל לשלם, בציבור הכללי בודאי משלמים, זה שהוא חבר בקהילה אינו מחייב אותו להיות החזן הקבוע של הקהילה, אף שכמובן אם יתנדב לכך מעצמו קדוש יאמר לו ויקיים בזה מה שאמרו חז"ל כבד את ה' מהונך – מגרונך. הציבור ודאי אינו יכול לדרוש ממנו לגשת חינם אם אינו רוצה, בפרט שכפי שאני מבין מדובר במשהו קבוע הכולל את כל החגים.

חג שמח.