האם מותר בחול המועד?

שאלה:

שלום הרב

אני ואישתי גרים בדירה קטנה (40 מ"ר), ויש לנו משהו כמו 20 ארגזים בסלון שאנו מעוניינים להעביר למחסן שנמצא אצל סבתא של אישתי.
זה מאוד יפריע לאישתי אם זה יהיה כל חול המועד בבית. ממש חשוב לה לפנות את זה כמה שיותר מהר.
הבית מבולגן עם כל הארגזים, למרות שניסינו לסדר את זה איכשהו, זה בלתי נסבל מבחינת אישתי.
(הייתי אמור לעשות זאת לפני, אבל אני צריך עגלה להוביל את הכל, יש לחברים שלי עגלות שמתחברות למכונית מאחורה, הבעיה שכולן תפוסות והם לא יכולים להביא לי).
זה מאוד מעציב אותה ומפריע לה. והיא כל הזמן מנדנדת לי בגלל זה.
במידה ואחת העגלות תתפנה בחול המועד, יהיה מותר לפנות את הארגזים?

תודה רבה

תשובה:

אם זה היה בבית שלי כבר מזמן הייתי שוכר ב300 ש"ח נגרר כזה ולוקח את זה עוד לפני החג [עוד לפני שבועיים למען האמת…] אל תחכה לחג, זה לא כבוד אשתך ולא כבוד החג.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זאת הייתה אשתי שכתבה את זה (לחוצה), הייתה אמורה להיות עגלה פנויה, אבל מישהו נתקע איתה שנתיים וכרגע היא מלאה, אם לא תשתחרר עד ראשון בבוקר זה מה שתכננתי לעשות בכל מקרה.
    תודה רבה הרב ומחילה.