בקשר לווידוי בקריאת שמע שעל המיטה בערב יום כיפור

שאלה:

בקשר לווידוי בקריאת שמע שעל המיטה בערב כיפור, בעבר שאלתי את השאלה הזאת באחד הפורומים של לשאול את הרב. זה היה בפורום תפוז. ומישהו ענה לי שאומרים וידוי, גם אם הוא חל בערב שבת.

ראיתי בעוד כל מיני תגובות שהיו חלוקים, חלק כתוב שאומרים וחלק לא אומרים. היום ראיתי במשהו כמו 2 שאלות שנשאלו אם אומרים, והתשובה היא כן. ואני בערב יום כיפור לא אמרתי בגלל שהייתי בחילוקי דעות במה שקראתי, וגם בדפים שכתוב זמנים שאין אומרים בהם תחנון

לפני כמה דקות קראתי שאלה מדויקת שהתייחסה רק לקריאת שמע שעל המיטה בערב יום כיפור, והתשובה היא שכן להגיד, גם אם זה חל בערב שבת, כפי שהמשתתף בפורום כתב לי לפני הרבה שנים.

בגלל שהייתי מושפע מחילוקי הדעות השנה אני לא אמרתי וידוי בקריאת שמע שעל המיטה בערב כיפור. ולא אמרתי לא בגלל ששכחתי, וגם זכרתי שהייתה לי תשובה שכן להגיד. אך ביחד אם דפים שקראתי שלא אומרים, אז חשבתי שהם מספיק אמינים, ומסתבר שלא נכון לעשות את זה.

בדיעבד מה עלי לעשות.? אך לשנים הבאות אני יודע שכן אצטרך להגיד וידוי.

תשובה:

זה לא איסור להמנע מלהגיד, וזה לא חיוב גמור לומר, אלו מנהגי הקהילות כל אחד כמנהגו, מי שלא אמר וידוי בקריאת שמע על המיטה לא צריך לעשות על כך תשובה או משהו כזה ואין בידו עוון.

חג שמח.

הצטרף לדיון

תגובה 1