תרומה לעליות בכיפור

שאלה:

שלום כבוד הרב
שמרתי 1600 שקלים לכבוד כיפורים לכבוד לקיים מצוות לקניית עליות בכיפור הצלחתי ברוך השם לתרום 600 ונשאר 1000 כי היה הצעות גבוהות בעליות שאנשים הציאו השאלה היא מה לעשות עם הכסף שנשאר?
מותר לקנות ציצית קטן, ולתת לצדקה?
אני חושב שזה נדר והיה התרת נדרים אותו זמן הייתי ליד ההיכל בלי סידור שהתחילו את התרת הנדרים פשוט הייתי ושמעתי,
מה לעשות עם הכסף שנשאר?

תודה מראש!

תשובה:

אין כאן שום נדר, לא הקדשת את הכסף אוטומטי לצדקה או לבית הכנסת, אלא שמרת לך שתוכל לרכוש עליות ולא הצלחת, אם כן זה כסף שלך ואתה יכול לעשות בו כרצונך.

שנה טובה.