שבירת פנס מזריקת כדור

שאלה:

שלום הרב אחים שלי ואני שלי שיחקנו בכדור ופגע ברכב של מישהו, לא חשבנו שקרה משהו לרכב כי זה היה פגיעה חלשה. לאחר מכן בעל הרכב שמע מהילדים שלו (די קטנים) שפגענו ברכב וטען שהפנס לא היה שבור לפני .אנחנו חושבים שהכדור בכלל לא פגע בפנס וגם שהפגיעה היתה חלשה בשביל לשבור .
מה הדין? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא זרקתם את הכדור בחוזק, הכדור לא אמור להזיק את הפנס, ואם הפנס ניזוק מזריקה קלה, הרי זו ראיה שהפנס לא היה תקין, ולכן אתם פטורים מלשלם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בכל ספק נזק פטור מתשלום. אבל אם זרק כדור בחוזקה שאמור להזיק, ויש נזק לפנינו והניזק טוען שהנזק נעשה עכשיו והמזיק לא יודע, מדוע נחזיק זאת כספק ולא כוודאי נזק?!. ולכן במקרה כזה חייב המזיק לשלם.