שאלות הלכתיות

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
1. ידוע שיש הטובלים חלה בדבש במקום במלח עד שמיני עצרת כולל. ויש שלא. השאלה שלי האם אני יכולה לטבול גם בדבש עד שמיני עצרת במקום במלח או שעדיף במלח?
2. ביום טוב של סוכות ושל שמיני עצרת מותר להעביר מאש לאש אך אין לי צורך בכך כי אכין בלי נדר הכל מראש לחג. במקרה זה אין צורך להדליק נר נשמה? שהרי ההבדלה במוצאי החג רק על היין ללא אש ובשמים?
3. בחול המועד מותר להקליד בטלפון/מחשב ללא הגבלה? ורק לכתוב בעט אסור?
4. אישה שגילחה שיער גופה וגזרה ציפורניים ביום שישי לכבוד שבת, מותר לה להסיר שיער גופה ולגזור ציפורניים בחול המועד לכבוד שבת או עדיף להמנע?
5. אדם האוכל סעודת פת, ובסיום הסעודה רוצה לאכול תפוח בדבש, מברך גם על התפוח "פרי העץ" ומברך ברכת המזון שפוטרת גם את כל הסעודה וגם את הקינוח?
6. אדם האוכל טבול טבול בדבש, מברך רק על התפוח או גם על הדבש?
7. אישה שעושה קידוש ליל יום טוב בעצמה ורוצה לברך שהחיינו בקידוש על היין, אסור לה לברך שהחיינו בהדלקת הנרות?
8. מעיקר הדין אישה פטורה מסוכה(וכן לברך בסוכה"לישב בסוכה") וכן פטורה מארבעת המינים?
כלומר אין חיוב הלכתי לנשים?

תשובה:

1. למה לא? אנחנו טובלים עד שמיני עצרת רק בדבש.

2. אין צורך.

3. מותר.

4. מותר.

5. נכון.

6. רק על התפוח.

7. נכון.

8. נכון, אבל כדאי לקיים.

חג שמח.