נזק מנפילת כדור – המשך

שאלה:

שלום הרב לגבי השאלה הזו: "אחים שלי ואני שלי שיחקנו בכדור ופגע ברכב של מישהו, לא חשבנו שקרה משהו לרכב כי זה היה פגיעה חלשה. לאחר מכן בעל הרכב שמע מהילדים שלו (די קטנים) שפגענו ברכב וטען שהפנס לא היה שבור לפני .אנחנו חושבים שהכדור בכלל לא פגע בפנס וגם שהפגיעה היתה חלשה בשביל לשבור .
מה הדין?"
מה הדין אם יש סיכוי שאם היה פוגע בפנס היה סודק אותו אבל אנחנו לא חושבים שפגע בכלל בפנס?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

למה אתם לא חושבים שפגע, האם זה זה כמעט בוודאי של אפגע, או שאתם לא יודעים באופן כללי איפה הכדור נפל. אם אתם כמעט ודאי שהכדור לא נפל שם, לא ניתן לחייב אותכם.

אם אתם ספק והוא טוען ברי, לא מוציאים ממון על פי טענה אלא על פי עדים, אבל אם אתם סומכים על דבריו אתם חייבים לשלם.

בהצלחה.