נוי סוכה

שאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב שליט"א,
בחג אני מתארח(זה לא תלוי בי).אני כשלעצמי משתדל שלא לעשות רק כעיקר הדין אלא שהמארחים מאוד משתדלים ואיני רוצה להחמיר עליהם לכן אני שואל מעיקר הדין.
קישוטים(סוג של כמין שרשראות נוצצות-זה דבר מצוי).במציאות נראה לי שהרוחב שלהם פחות מ-ב טפחים אלא שהם תלו אותם פחות מ-ד טפחים מהסכך.השאלה במידה וישנם הרבה קישוטים באופן הנ"ל כיון שהן סמוכים האם נאמר לבוד וממילא אסור לשבת תחתם וכו' או שזה בגדר אין אומרים לבוד להחמיר?

תשובה:

זה אכן נושא של לבוד להחמיר, כדבריך.

חג שמח.