עמידה בתפילה ביום כיפור

שאלה:

שלום וברכה,

אני סובלת מכאבי רגלים חזקים מאוד
והדבר גורם לי לסבל גדול בתפילת העמידה.
האם מותר לי לשבת בתפילות העמידה ביום כיפור שהן ארוכות מהרגיל בכדי שאוכל להתפלל בנחת ובריכוז?

תודה וגמר חתימה טובה!

תשובה:

עדיף להתפלל בכוונת פירוש המילים בקצב מהיר יותר ולעמוד מאשר להאריך בכוונה ולהתפלל בישיבה. לפחות עד לאחר שים שלום. הוידוי כבר אינו חלק מהשמונה עשרה עצמו.

גמר חתימה טובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינו חייב לעמוד. רפואה שלמה. אבל אם הוא יכול לעמוד בתפילה בקצב קצת יותר מהיר, ורק בגלל שרוצה מאוד להאריך בתפילתו הוא מתקשה בכך, עדיף שיעמוד ויתפלל מעט יותר מהר, כמובן ככל שיוכל להתפלל בכוונת הלב כראוי. ויאריך בוידוי אחרי שמונה עשרה.