סוכה שיש בה כדי לרבע שבעה טפחים

שאלה:

יש לי מרפסת שהיא תחת מרפסות אחרות אך לא כולה, כלומר יש מקום של 45 ס"מ על מטר ששם זה תחת אוויר השמים ולא תחת מרפסת, וראיתי בספר ילקוט יוסף שאמר שאם יש 40 ס"מ אז אפשר לפתור את זה ולעשות שם סוכה, אך רציתי לדעת הלכה למעשה האם זה אפשרי לעשות שם סוכה ולשבת ולישון רק במקום שתחת אוויר השמים או לא ? ולכל צד שתאמרו רציתי לדעת מקורות בבקשה…

תשובה:

לפי דעתי יש בזה בעיה, אבל לא עיינתי לעת עתה במקור שציינת.

אני מעתיק לך תשובה שכתבתי בענין זה בעבר, מפני קוצר הזמן עתה בערב יום כיפור.

העיקר להלכה שעל הסוכה להיות שבעה על שבעה טפחים, ולא די בכך שיש בה כדי לרבע שבעה על שבעה טפחים. ולכן כיון שרוחב הסוכה שלך אינו שבעה טפחים, אף שהיא ארוכה הרבה יותר, לא ניתן לבנות שם סוכה.

מקורות:

ראה מגן אברהם וט”ז ריש סי’ תרלד, ושלא כדעת הב”ח שם. וראה במגן אברהם שם, שגם לסוברים שבית כזה חייב במזוזה, לענין סוכה היא פסולה כיון שאינה מחזקת ראשו ורובו ושולחנו. וע”ע חכם צבי סי’ קמב, אליה רבה ערוך השלחן וביכורי יעקב שם. לכן אין להקל בפחות משבעים על שבעים ס”מ, ראה ס’ שיעורין של תורה לבעל הקהילות יעקב [אף למקילים יותר בשיעור אין להקל בפחות מ58 ס”מ].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הוא גם כתב וגם אמר שעדיף להחמיר ב-70 ס"מ, אבל הכא מדובר שיש אפשרות להוסיף מחוץ לסוכה עוד חלק שישלים ל-56 ס"מ, אולי לא הזכרתי את זה בשאלה הקודמת…
    הייתי שמח אם תוכל לעיין שם ולומר לי מה דעתך, משום שיש צער גדול בעשיית סוכה ברחוב מטעמים רבים, ואם יש איזה צד שבדרך מסויימת יהיה אפשר לסדר את זה כגון להוסיף תוספת וכד' אז אשמח לדעת וזה יועיל לכל המשפחה לחג אחר לגמרי מכל הבחינות. תזכו למצות