יום כיפור ביחידות / בשר בסעודה מפסקת

שאלה:

שלום וברכה.
א. אישה ששומרת על התינוקת ומתפללת ביחידות, מה לא יכולה להגיד?
ב. יש חיוב ליטול פעמיים ידים היום?
ג. בשר בקר טחון, מותר לאכול בסעודה מפסקת?

תשובה:

שלום וברכה

1. לא אומרת י"ג מידות כמובן קדיש וקדושה וכו', אבל פיוטים אפשר לומר, למעשה כמעט הכל אפשר.

2. נהגו לעשות שתי סעודות אבל זה לא חיוב גמור, העיקר לאכול פת בסעודה מפסקת.

3. נהגו שלא לאכול בשר בקר בסעודה מפסקת – בעיקר הגברים, מפני שמרבה הזרע, זה לא איסור גמור, אלא מנהג, וכמות קטנה בתוך מאפה וכדומה מן הסתם מותר.

גמר חתימה טובה.