חולה סכיזופרניה ביום הכיפורים

שאלה:

אישה החולה בסכיזופרניה והיתה מאושפזת 3 פעמים בעבר בבית חולים לנפש, והיא מטופלת בכדורים פסיכיאטרים זייפקרסה ולוריוון, כעת מתפקדת סביר אבל תמיד יש כל מיני עניינים בעיקר במצבי לחץ, חוסר אכילה ושתיה, חוסר שינה וכד' שהם הגורמים שפורצים את המחלה יותר כידוע לפסיכיאטרים..
שאלתי היא האם אישה כזאת צריכה לצום ביום הכיפורים או לא ?
ראיתי בספר אור ההלכה לר' דוד כהן בדף קלה' שהביא בשם ספר מועדי קודש דף שז', שאנשים שיש להם חולי נפש הם בכלל חולה שיש בו סכנה ולכן פטורים מהצום.
אך רציתי לדעת מה דעתכם הרמה בעניין, האם האישה הזאת חייבת לצום או לא, ואיך היא צריכה להתנהג בצום באופן כללי? יישר כח תזכו למצוות

תשובה:

אם יש חשש סביר כזה שמחמת הצום המצב יהיה לא מאוזן ויגרום להתפרצות היא פטורה מהצום, הקביעה היא שסכיזופרניה זה חולה שיש בו סכנה הפטור מלצום.

רפואה שלמה ומר חתימה טובה.