ברכה על השתיה ביום כיפור

שאלה:

שלום

הרופא הורה לי לשתות לשיעורין, ואת הכמות הכוללת שעלי לשתות. לאכול אני לא צריך.
א. האם לשתות מיץ ממותק זה לכתחילה כמו לשתות מים? והאם כל מיץ אפשרי או רק מיץ צלול כמו מיץ ענבים או מיץ תפוחים וכדו'?
ב. האם גם מי ששותה ביום כיפור אינו נוטל את ידיו אלא עד פרקי אצבעותיו (בבוקר ולאחר שירותים)?
ג. איך נוהגים בקשר לברכה ראשונה ואחרונה בשתיה לשיעורין כשזה מתפזר לאורך הערב ולאורך היום שלמחרת?
ד. אם בכל מקרה שותים ביום כיפור, האם אפשר לקחת תרופה לשינה למי שמתקשה להירדם?

גמר חתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

1. יש לשתות מיץ ענבים שזה מזין את הגוף, כי אין הבדל בין מים לזה.

2. לא נוטל ידיו.

3. כל עוד אתה באותו מקום ומתכוין לשתות עוד 9 דקות שוב, לא מברכים ברכה ראשונה נוספת, ברגע שאתה מסיח דעת ומשנה מקום יש לברך שוב. ברכה אחרונה בלאו הכי אין כי שותים פחות מכשיעור.

4. בהפרעה משמעותית אפשר.

גמר חתימה טובה.