ש"ץ בחולצה קצרה

שאלה:

האם בגלל טלית מותר לשץ להתפלל בחולצה קצרה

תשובה:

זה מאוד תלוי במנהג המקומות:

במקום שנוהגים להתפלל דווקא עם בגד עליון, אין להתפלל גם שלא כשליח ציבור בלא עיטוף של בגד עליון, כי בתפילת שמונה עשרה צריך להיות מכובד כעומד לפני מלך. במקום שנהוג להתפלל בלא בגד עליון, אך אין רגילות ללכת בשרוול קצר אלא רק ארוך, אין לעלות לחזן בשרוול קצר וגם טלית כאן זה לא הנושא, כי זה עדיין לא כבוד הציבור. אולם במקום שנהוג לעמוד בפני גדולים אף בשרוול קצר המיקל יש לו על מי לסמוך, וכמובן החזן יתעטף בטלית.

אדם חשוב לא הכוונה דוקא נשיא ארה"ב, גם פגישת עסקים רגילה היא בכלל, והכל לפי הענין, בציבור חרדי בדרך כלל זה מחייב לבישת בגד עליון, בציבור הכלל – לא. לכן, בעיני המנהג שמצוי במקומות שונים לייצר סוג של שרוולים שהחזן עוטה על ידיו זה קצת מגוחך ואינו מכבד אלא להיפך, יותר מתאים ונדרש לדעתי – עיטוף בטלית גם במנחה וערבית, ואז אין צורך לכסות את המרפקים, כיון שהנושא הוא לא הגילוי שלהם אלא הכבוד בכך שאינו עטוף, יש לעטות את הטלית כפי הנהוג. כמובן שאם הוא לבוש בחולצה שכלל אינה מכובדת, משהו מוזנח עם שרוול קצר מאוד – לא יגש.

מקורות:

ראה אשי ישראל פרק יד סעיף י, ובהערות שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1