שכח ואכל בתענית יחיד בטעות

שאלה:

שלום וברכה. קיבלתי ע"ע לצום בעשי"ת. כל יום לפני השקיעה אני מקבל ע"ע את יום הצום שלמחרת. היום בטעות שתיתי רביעית מים. מה אני עושה עכשיו? תודה רבה

תשובה:

צריך להשלים את התענית עד לערב, ואין צורך להתענות עוד יום אחר במקום.

מקורות:

משנה ברורה סי' תקסח ס"ק ח.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה על התשובה. ממש מחילה אבל עד שעניתם שאלתי מישהו אחר והוא אמר לי להגיד את המזמור שמפסיק לי את התענית (כפי שאומרים בנוסח הקבלה שאם לא ארצה להתענות אומר מזמור לדוד וכו') ע"מ שלא יהיה בי עוון ושאין צורך להשלים התענית וגם אין צורך להתענות ביום אחר ואכן כך עשיתי. אמרתי המזמור ואכלתי לפני השקיעה. האם נהגתי בסדר? והאם אני צריך אולי להתענות תענית ביום אחר?

  2. אם עשית את התנאי זה שאם תאמר מזמור זה יתבטל אז זה בסדר אבל אם לא אמרת בשעת הקבלה כזה תנאי אז זה לא מועיל, בכל מקרה לפי העצה הזו הפסדת את התענית ולפי מה שכתבתי לא מפסידים אותה לגמרי, אבל זה בסדר.

  3. שלום רב לכם.
    לצערי היום קרה לי שוב שאכלתי בבוקר בטעות לאחר שאתמול קיבלתי ע"ע אתמול במנחה להתענות (עשיתי את התנאי של מזמור לדוד).
    אני מבין מהתשובה הקודמת שעדיף להמשיך ולהתענות מאשר לומר מזמור לדוד.
    השאלה שלי היא, אם אכן אמשיך להתענות אולי ארויח מעלה מסויימת אבל אולי גם יהיה בי עוון על שאכלתי, לכן אולי עדיף לומר מזמור לדוד ולהפקיע את התענית.
    מה הכי טוב לעשות?