סליחה משכנים

שאלה:

יש לי שכנה שכל הזמן מתנכלת באחד הימים יצא שהיה לנו עימות רציני האם אני צריכה לבקש את סליחתה למרות ידעתי משנים קודמות שקיללני ביום כיפור?

תשובה:

ראשית תמיד זה טוב וחשוב! אף פעם לא טוב ונכון שיש מישהו שכועס עליך או שונא אותך. אדם צריך להיות נוח למקום ונוח לבריות. זה טוב גם לך, לא נעים לחיות כך. ולכן אני תמיד אומר שוב ושוב, שעיקר מריבות השכנים הן בגלל החשיבה המוטעית של "מי צודק ומי התחיל ומי יבקש ממי", זה בכלל לא הענין, אדם חכם מפייס גם אם הוא לא אשם, ומבקש סליחה גם אם השני התחיל, ומוצא דרך לעשות אוירה נעימה שבסופו של דבר תועיל לו עצמו. זה נכון בבית וזה נכון בחוץ וזה נכון תמיד. אף אחד לא שווה כל כך הרבה מחשבה והכבוד העצמי כביכול הוא שטות והבל.

שנית, אם את חושבת שאולי פגעת בה באותו אירוע מעבר למה היה מותר על פי דין, אז בכל מקרה יש לבקש מחילה.

בשורות טובות וגמר חתימה טובה.