מצלמת אבטחה לחצר השכן

שאלה:

שלום לכבוד הרב
האם יש בעיה בהתקנת מצלמת אבטחה באופן שהיא צופה לחצר השכנים?
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להתקין מצלמות באופן שהמצלמות צופות לתוך חצר השכנים. ולמרות שהשכנים יכולים להסתכל לתוך החצר של השכנים, אולם מצלמות הוא צפייה תמידית ורצופה ולכן יכול בעל החצר למנוע התקנת מצלמות.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן קנד סעיף ג מבואר שלא יפתח חנות כנגד פתח או חלון חברו, גם אם בני רה"ר עוברים ויכולים להביט בו דרך החלון, משום שבני רה"ר עוברים ולא מתבוננים תמיד, ואילו בעל החנות יושב בחנות תמיד ומסתכל לתוך ביתו. ובסעיף ד מבואר שאם יש לו פתח שצופה לחצר יכול בעל החצר לעכב עליו שלא יגדיל את החלון, משום שאומר לו בחלון קטן אני יכול להסתתר ממך, ואילו מחלון גדול איני יכול להסתתר.

ולכן בחצר ששכנים יכולים לראות לתוכה, יכול בעל החצר למנוע שלא יתקינו מצלמה שצופה לתוך החצר הפרטית, משום שמצלמה הוא צפייה תמידית. וגם בשכנים יכול לראות מתי צופים וידע להסתתר ואילו במצלמה לא יודע מתי להסתתר.