מעשר לבנים לא נשואים

שאלה:

לאישתי יש שני בנים גדולים לא נשואים מנישואין ראשונים. יתומים מאב, לא גרים אצלנו. בד"כ אין לנו אפשרות לתת להם דמי כיס ובוודאי לא מעבר לכך, לצערה העמוק של אישתי. אם וכאשר אנו נותנים להם דמי כיס או מענק צנוע לחג, האם אפשר להחשיב כמעשרות? בתודה

תשובה:

שלום וברכה

אם הם נזקקים לסיוע ודאי זה הדבר הכי טוב לעשות עם המעשרות. לא רק בערב חג אלא כל השנה. אבל אם הם לא זקוקים לסיוע, הם עובדים ומתפרנסים, אז אי אפשר ממעשרות [אבל משאלתך הבנתי שהם אכן זקוקים ואם כן בודאי אפשר].

גמר חתימה טובה.