לוותר על זכויות?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני משתדל בס״ד להתפלל על עם ישראל, ועל צרות של אחרים. לבי באמת כואב על רווקים, עקרות, חולים וכו׳..
אך כאשר אני מתפלל, ישר בכפייתיות קופצת לי מחשבה ששואלת אותי האם הייתי מוכן לוותר על הזכויות שלי (הכוונה למצוות שהקב״ה זיכה אותי לעשות בעבר) למען אותם יהודים. והמחשבה הזאת משגעת אותי בכל תפילה.. כי מצד אחד אני מפחד לאבד זכויות שלי, אמנם זה לא עיקר קיום המצוות בשביל השכר, אבל העולם הזה הוא בסך הכל פרוזדור ואני רוצה בעז״ה המון זכויות לעתיד לבוא. אבל מצד שני, אני מרגיש שאם אענה לאותה שאלה כפייתית בשלילה, הקב״ה מאוד לא יאהב את זה שאני לא מוכן לוותר למען עם ישראל. והדבר הזה ׳משגע׳ אותי כפשוטו..
אשמח לעצה מהרב בבקשה. גמר חתימה טובה !

תשובה:

אתה לא צריך לוותר על הזכויות שלך למענם, יש לבורא עולם מספיק אפשרות לתת להם גם בלי הזכויות שלך… זו מחשבה שגויה, ואין צורך להתייחס למחשבות כפייתיות לא רצוניות, תמשיך להתפלל ובעזרת ה' שיתקבלו תפילותיך לטובה ולברכה.

גמר חתימה טובה.