יציאה מהארץ לחו"ל לצורך טיול

שאלה:

איך יתכן שהשם ברא עולם כ"כ יפה,
ואסור לצאת מהארץ כדי לראות אותו?
האם באמת זה איסור?

תשובה:

ראה כאן מאמר רחב שכתבתי בענין זה.

גמר חתימה טובה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. איך ייתכן שה' ברא אוכל כזה טעים ולא כשר? איך ייתכן שה' ברא נשים כאלו יפות אבל גויות שאסורות לנו? איך יתכן עוד אלף ואחד דברים שה' קבע שהם אסורים? ייתכן.
    כי אנחנו באנו הנה לא כדי להנות מהעולם הנפסד והכלה הזה, אנחנו באנו הנה לעבוד את ה' ולהנות מדבר הרבה יותר טוב יקר ומהנה, מזיו שכינתו יתברך.
    אם היית מציע לי חופשה בחו"ל בחינם הכל כלול עם כל הגשמיות שבדבר אני מבטיח לך שזה לא היה מעניין אותי, להפך, אני לא הייתי מבין מה עשיתי לך רע שאתה רוצה להעניש אותי ככה, גם בלי האיסור שבדבר לשיטתך.
    זה על רגל אחת.