טהרת משפחה

שאלה:

שלום
אם עשיתי הפסק טהרה ולאחר יום יומיים ראיתי כתם טמא האם במקרה כזה צריך שוב ימי המתנה או שאפשר לפני שקיעה לעשות שוב הפסק? מתי כן צריך להמתין ומתי לא?
בנוסף האם רחיצה לפני הפסק מעכבת? אם מבצעים רחיצה כמה שעות לפני בזמן שאפשר מבחינת עומס בבית, האם בכל זאת ניתן לעשות הפסק טהרה?
רציתי גם לשאול בלי קשר האם אני יכולה לשתות גלולה למניעת הריון במהלך הצום ללא מים? לא הספקתי לשאול רופאה אם ניתן להקדים את לקיחת הגלולה לפני הכיפור אך ממה שאני יודעת צריך לקחת אותה בשעה קבועה כי זה עושה אי סדרים אחר כך.
תודה וגמר חתימה טובה

תשובה:

אין צורך להמתין שוב כי לא היו ימי טהרה בינתיים.

הרחיצה אינה מעכבת אבל מומלצת.

אפשר לקחת כדור בלי מים. כדאי לשאול אם אפשר להקדים.