חציצה בתפילה במקום פתוח אך מגודר

שאלה:

שלום,
בעניין צירוף של 10 אנשים למניין:
ידוע שבמקום סגור אין דין חציצה למחיצה אלא אם כן מגיע עד התקרה או 3 טפחים מהתקרה , וכן במה גבוהה מעשרה טפחים אינה מהווה רשות אחרת ואינה מהווה הפסק.
מה לגבי מקום פתוח כמו חצר אבל מוקף גדר כך שנחשב מצד אחד לרשות היחיד אולם מאחר ואינו מקורה האם גם פה נאמר שמחיצה אינה מפסקת וכן מקום גבוה אינו חוצץ ואם לא חוצץ אז היכן הגבול מאחר ואין מחיצה המגיע לשמים כמו במקום מקורה. או שנחשב מקום פתוח ומחיצה הגבוהה 10 טפחים וכן מקום גבוה מעשרה טפחים חוצץ.
תודה מראש.

תשובה:

הרעיון בזה שהמחיצה אינה חציצה אינו בגלל שישתקרה, אלא בגלל שנכנסים למקום מפתח אחד, וככל שהמחיצה אינה עד תקרה זה נתפס כחדר אחד, ממילא כך גם במקרה שציינת.

גמר חתימה טובה.