גילגול סיגריות ביום טוב

שאלה:

האם מותר לגלגל סיגריות ביום טוב על ידי ניירות גלגול המיוחדות לכך,שיש בקצוות פס עם דבק שנדבק על ידי מעט רוק?והאם יש הבדל בניירות שאין בהם דבק,אלא שהם נדבקים על ידי הרוק בלבד?

תשובה:

שלום רב.

גם לסוברים שמותר לעשן ביום טוב, אין היתר להדביק את הסיגריה, מכיון שמלאכת תופר לא הותרה גם לצורך אוכל נפש, והדבקה היא בכלל מלאכת תופר. מלאכה זו לא הותרה ביום טוב, במיוחד שכאן לא מדובר באוכל נפש כך שהסברא של מפיג טעמו אינה רלוונטית… אבל חשוב לדעת שהכרעת גדולי הפסוקים רובם ככולם שבזמנינו העישון ביום טוב אסור כי אינו מוגדר כשווה לכל נפש ואן להקל בזה כלל. כמו כן יצויין שביום כיפור הדין כמו שבת ובודאי אסור לעשן.

גמר חתימה טובה.