ברכות ראשונות ואחרונות כשכוונתו לשתות עוד בהמשך היום

שאלה:

שלום רב,
אם סיימתי לשתות מבקבוק
ופתחתי בקבוק חדש שהיה לידי. האם צריכה לברך ברכה ראשונה מחדש על הבקבוק החדש? אן כבר הברכה על השתיה בבקבוק הקודם מכיל גם אותו?

שאלה נוספת- אם שתיתי מבקבוק מים כמות גדולה רביעית- אבל יודעת שאמשיך לשתוץ מהבקבוק עוד..האם לברך ברכה אחרונה? או רק בסיום כל המים שבבקבוק?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לברך שוב.

אם את מתכוונת עוד מעט ממש לשתות שוב אין לברך ברכה אחרונה, אבל אם סיימת ורק בהמשך עוד שעה שעתיים תשתי עוד, יש לברך עתה ברכה אחרונה, כי אם יעבור שיעור עיכול [ושיעור עיכול של מים הוא כחצי שעה] גם אם תברכי אחר כך, זה כבר לא יחול על מה ששתית עכשיו, וביארנו ענין זה בהרחבה פעמים רבות כאן באתר.

מקורות:

ראה עוד בהרחבה מה שכתבנו כאן.