אתרוג עם בלעטל בשליש העליון

שאלה:

שלום וברכה לרבני האתר, ה' עליהם יחיו.
ברצוני לדעת מה דינו של אתרוג עם בלעטל בשליש העליון, האם כשר או מהודר א' א'?
לכאורה מה שמקפידים היום מורי ההוראה והבודקים, הוא רק בנקיות האתרוג, אם נקי הוא לגמרי, אבל מעיון בספרי הפוסקים אני מבין שיש דרגות בהידור, וראשית יש להדר בצבע האתרוג (שיהיה צהוב) ובגידולו (שיהיה ישר, למטה רחב ולמעלה הולך ומתקצר בעיגול, שיהיה פיטם, ורק לאחר מכן שיהיה נקי. וגם בענין ה"נקי", הבלעטל הלא מורגש אינו כלום.
אשמח לחוות דעתכם, כי יש הרבה אתרוגים בזיל הזול שמורידים את מחירם בגלל כמה בלעטל.

תשובה:

אין בענין זה תשובה אחידה, זה מאוד תלוי עד כמה הוא מורגש ומה כל שאר המעלות שמנית. ודאי שהנקיות היא גן הידור חשוב, ובעיני היא חשובה לא רק בגלל עצם הנוי, אלא בגלל הקושי לפעמים בזיהוי מה זה באמת, אם בלעטל או משהו אחר וכדומה, אבל הכל לפי הענין.